ОИЦ - Добрич ще разкаже историите на хора, получили европейско финансиране

14:30, 10 мар 17 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Историите на четирима души, върху чийто живот Европейският социален фонд е имал положително отражение, ще бъдат разказани в кратки разкази и снимки. Те ще бъдат публикувани в електронна книга заедно със други от цялата страна. 

Това е една от инициативите, с които Областният информационен център в Добрич се включва в националната кампания „Заедно за Европа“. Тя се реализира от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на ЕСИФ. 

Инициативата стартира символично днес и ще продължи 60 дни. Датата на стартирането и продължителността са свързани с основните два информационни повода - отбелязване на 60 години Европейски социален фонд, в контекста на 60-ата годишнина от сключването на Римския договор, както и 10-годишнината от присъединяването на България към Европейския съюз. 
В Добрич „Заедно за Европа“ стартира днес с конкурс „Европа в моя регион, през моите очи“. Той е за фотография сред ученици от 8 до 12 клас, и за рисунка -за ученици от 4 до 7 клас. В периода 2-12 май ще се проведе два пъти Ден на отворените врати - единият в град Добрич, а другият в една от общините в областта. Ще бъдат включени представители на училища, общини, доставчици в социални услуги в областта, с финансирани проекти по Европейски социален фонд и Европейски фонд за регионално развитие. 
Заключителното събитие „Заедно за Европа“ ще бъде на 13 май. Ще бъде организирано като спортно-образователно съревнование между 8 отбора от област Добрич. Участие ще вземат ученици във възрастовата група 5-7 клас (участвали в различни проекти, включително и в извънкласни спортни дейности по проект „Твоят час“. 
Втората проява е стрийт арт изкуство в градски условия „Стъпки по дъгата“. Идеята е сиви бетонни стълби в градски парк „Свети Георги“ да се превърнат в сцена на творчески идеи и вдъхновение на участниците и заедно с жители и гости на Добрич трайно да преобразят част от градското пространство като го наситят с цветове, послания и вдъхновение. В събитието ще бъдат поканени творци от цялата област Добрич и участници в проекти по ОПРЧР/НОИР, включително и в извънкласни школи по изобразително изкуство и/или дейности по проект „Твоят час“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама