Общината ще застрахова "Хан Богров" и "Садината" за над 1,5 млн. лева

15:35, 10 мар 17 25 558 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Столична община ще застрахова имуществото на двете площадки на ОП "Столично предприятие за третиране на отпадъци" за 1 236 465 лева, показва проверка Topnoivini.bg. 

Застраховката е част от по-голям пакет застрахователни услуги, който общината ще възложи с обществена поръчка.  

Обществената поръчка се състои от две позиции. Първата е за застраховка “Всички рискове: щети на имущество” на дълготрайни и краткотрайни материални активи, собственост на Столична община и предоставени за експлоатация и управление на завода за третиране на отпадъци. Застрахованото имущество се намира на Площадка „Садината” и Площадка „Хан Богров“.

Застраховката включва административни и производствени сгради и складови помещения, ел.подстанции и трафопостове, машини, съоръжения, оборудване, компютърна техника, софтуер СКАДА, стопански инвентар, офис оборудване, суровини и продукция, мобилно оборудване и транспортни средства.

Втората позиция е за застраховка „Обща гражданска отговорност“: „Отговорност към трети лица”, която покрива отговорността на Столична община към трети лица за нанесени имуществени или неимуществени вреди, причинени от дейностите и операциите на завода за отпадъци. 

Има се предвид депото за неопасни отпадъци и ПСОВ на площадка Садината, местността „Садината“ в район „Кремиковци“ и инсталацията за биологично третиране на площадка "Хан Богров" в местността “Мало ливаде”, в землището на с. Горни Богров, район Кремиковци.

Стойността за застраховката е в размер на 29 325 лева без ДДС. Тя съдържа и разширение на застрахователното покритие за замърсяване на околната среда при внезапно, инцидентно настъпило застрахователно събитие.

И двете застраховки се сключват за период от три години. 

Проектирането и строителството на инсталацията за биологично третиране "Хан Богров" струва 46 592 435 лева, а депото за неопасни отпадъци  - 25.167 млн. лева.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама