Разбит е трафопост край язовир "Тича"

11:13, 21 мар 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три медни намотки от трафоспост, собственост на електроразпределително дружество са били откраднати от съоръжението. Кражбата е извършена от техническо съоръжение, близо до язовирната стена на язовир “Тича”, съобщиха от ОД на МВР Шумен. Използвани били  инструменти за разбиване на трафопоста. За посегателството е получен сигнал снощи. Извършен е оглед. Започнато е досъдебно производство. 

Полицаи от Велики Преслав  са реагирали и на сигнал за кражба на множество инструменти от вила до язовирната стена на язовир Тича. По данни на собственика – И.С./69г./ от Велики Преслав, от имота били отнети капли с гуми за велосипед, брадва, тесла, радиоприемник, гаечни ключове, клещи, лозараска ножица, чук, бинокъл и рибарски принадлежности. За извършено престъпление по текст от НК  е образувано досъдебно производство.

 През изминалите 24 часа   противопожарните екипи са реагирали на седем сигнала за произшествия. Погасени са пожари в контейнер за смет на ул.”Софийско шосе” в Шумен, в сухи треви в село Сливак, в село Градище, в кв.”Тракия” в Шумен. До разклона  за село Александрово пламъците са погасени  с тупалки. Няма материални щети от пожарите.  За гасенето им са ползвани 4200 л. вода.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама