Специалисти в областта на урологията и нефрологията с прегледи в Русе

08:03, 01 апр 17 25 593 Шрифт:
Автор:

Двама водещи специалисти в областта на урологията и нефрологията ще бъдат отново в Русе за консултативни прегледи в началото на месец април.

Пациенти от Русе и цяла Североизточна България ще могат да се консултират с проф. Петър Симеонов и проф. Емил Паскалев, които са чести гости в Русе, благодарение на установените контакти и сътрудничество с Многопрофилна болница за активно лечение „Медика Русе“, съобщиха оттам.

Прегледите при проф. Петър Симеонов и при проф. Емил Паскалев ще бъдат на днешния 1 април. Консултациите са платени, и ще се проведат между 9 и 12 часа.

Проф. Петър Симеонов е роден на 3 декември 1953 година в Ямбол. От 1981 година до днес, работи в столичната университетска Александровска болница. Избран е за национален консултант по урология и за председател на Комисията за получаване на медицинска специалност "Урология". Проф. Симеонов работи във всички области на урологията. Основен негов приоритет и мисия са бъбречните трансплантации.

Проф. Емил Паскалев е началник на Клиниката по нефрология и трансплантация и ръководител на Катедрата по нефрология на Медицинския университет в София, председател на Българското нефрологично дружество. Има три специалности - по нефрология, вътрешни болести и здравен мениджмънт. Завършва медицина през 1988 г. в Плевен. От 1992 г. е лекар в Александровска болница - първоначално в Клиничния център по диализа, а след това в Клиниката по нефрология и трансплантация, в която изминава пътя от асистент до професор и шеф на клиниката.

Специализирал е бъбречна трансплантация в Мадрид (Испания), Лион (Франция) и Хановер (Германия) и хронично бъбречно заболяване и редки болести в нефрологията във Вюрцбург (Германия). Заради спецификата на работата в клиниката, научните му интереси покриват целия спектър в специалността - от консервативна нефрология, бъбречна трансплантация, диализа и усложнения при пациенти на хемодиализно лечение, временен съдов достъп за хемодиализа през имуносупресивна терапия, инструментални методи в нефрологията, усложнения на бъбречната трансплантация, хронично бъбречно заболяване, ренална анемия и се стигне до редки бъбречни заболявания. Председател на Българското нефрологично дружество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама