Поредно признание получи бургаската спортна легенда Димитър Добрев

10:44, 07 апр 17 / Спорт 25 1268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Големият треньор по свободна борба Димитър Добрев навърши 87 години. Неговото име се свързва с едни от най-големите успехи в този спорт. Той е 6 пъти отборен държавен първенец с юношите старша възраст на Бургас. Дълги години води мъжкия отбор на "Черноморец", с който печели 2 републикански шампионата.

За големите си победи на тепиха и развитието на млади таланти Димитър Добрев е награден с медал за особени заслуги. През 2006 година е обявен за почетен гражданин на Бургас. Признат е за майстор на спорта и заслужил треньор по свободна борба.

Добрев е треньор на 2 олимпийски шампиони - Никола Станчев и Продан Гарджев. Негови възпитаници са световния шампион Руси Петров и европейските първенци Янчо Павлов, Дончо Жеков, Иван Шавов, 6 заслужили майстори на спорта и 24 майстори на спорта.

"Моето желание е в Бургас да се раждат големи спортисти. Преди имахме юношески олимпийски отбори, а сега ги няма. Нека да се възродят традициите в българския и бургаския спорт и нашите състезатели отново да печелят медали от световни първенства и олимпиади", сподели Димитър Добрев.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама