Трима са номинирани за награда „Варна“ за наука и висше образование

10:59, 07 апр 17 / Култура 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три номинации за индивидуални награди и четири – за колективни, в сферата на науката и висшето образование, обяви експертната комисия по присъждане на традиционната награда „Варна“.

В областта на хуманителните науки за индивидуално отличие е предложен проф. Веселин Пеев. Номинацията е за цялостната му научноизследователска, преподавателска и лечебна дейност в областта на денталната имплантология, както и за създаването и ръководството на първия в страната университетски медико-дентален център към Медицинския университет във Варна.

За колективната награда е номиниран Факултет „Обществено здраве“ към Медицинския университет за разработване и въвеждане на три нови специалности – опазване и контрол на общественото здраве, логопед и оптометрист.
За природни науки няма предложение за индивидуален носител на наградата. Номинацията за колектив е от Съюза на учените в България – за научния екип доц. Георги Киров, гл. ас. Любомир Камбуров и ас. Георги Червенков за високи постижения в патентната дейност и значителен международен научен принос.

В сферата на обществените науки Висшето училище по мениджмънт е номинирало за индивидуален приз проф. Станислав Иванов - заради изключителната му научна продуктивност, която го поставя на първо място в страната сред преподавателите в областта на туризма по брой публикации в реномирани международни научни списания. В същата категория за колективна награда е предложен научен екип с ръководител проф. Теодора Бакърджиева за новата българо-норвежка образователна програма на ВСУ „Черноризец Храбър“.

В областта на техническите науки за индивидуално отличие е номинирана доц. Кристина Близнакова за високи постижения в областта на биомедицинското инженерство и за изследването на нови методи и технологии за диагностика на туморни образования на млечната жлеза. Предложението за колективна награда е за екип с ръководител флотилен адмирал проф. Боян Медникаров за изпълнението на инвестиционния проект „Полигон за практическо обучение по борба с корабни пожари“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама