Двама арестувани за разбитото наркодепо в Хасковско

12:53, 07 апр 17 25 440 Шрифт:
Автор:

Двама души са в ареста след проведената операция на МВР, за която Topnovini.bg съобщи преди няколко часа. Директорът на хасковската полиция Ангел Цанков съобщи, че модерната оранжерия, където се е отглеждала дрогата е в димитровградското село Черногорово. 

Съоръжението било оборудвано със супер модерна техника. Имало климатична и осветителна инсталация. Оранжерията била снабдена и с компютъризирана система.

След получаване на сигнала, полицаите намерили 2 734 г суха листна маса, която се оказала марихуана. Имало още 116 зелени растения, също дрога и 93 бройки посадъчен материал. Служителите на МВР се натъкнали и на 700 кг нарязан тютюн и машини, с които се обработвал.

По случая са започнали две съдебни производства, обясни още Ангел Цанков.

В килията за 72 часа остават двама мъже на 65 и 30 години. Единият от тях вече е бил осъждан за наркотици, а другият е влизал в полезрението на МВР с измами, но не е стигал до съд, информираха от полицията.

От прокуратурата съобщиха, че на арестуваните е наложена мярка за неотклонение за 72 часа и днес ще бъде внесено искане в съда за постоянен арест.

Според разработката на МВР оранжерията в Черногорово е работила от няколко месеца. В сигнала до МВР се казвало, че произведената дрога не е била пласирана в Хасковска област. От полицията отказаха да кажат обаче къде е бил разпространяван наркотика. От МВР обясниха още, че по случая ще има още арестувани хора. 

Очаквайте още подробности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама