Парламентът ще похарчи над 1 милион лева за парно

13:05, 07 апр 17 25 707 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Договор за доставка на топлоенергия за малко над 1 млн. лева е сключило Народното събрание със столичната „Топлофикация“, показа проверка на Topnovini.bg в регистъра на обществените поръчки. 

Доставката на парно обхваща всички недвижими имоти на парламента в София. Освен двете основни сгради на пл. „Народно събрание“, където протичат заседанията, и на пл.”Княз Александър І” № 1, в поръчката влизат и хранителния комплекс на ул.”Дондуков”, гаражът на ул.”Искър”, както и шест магазина на ул.”Ген. Кирил Ботев” № 1.

Поръчката ще покрие и нуждите от парно и топла вода на депутатите, които живеят в мандатните жилища от ведомствения фонд на Народното събрание. Те се намират в няколко столични квартала - ”Изток”, „Център”, "Лагера”,”Красно село”, „Витоша”, ”Подуяне-Редута”, ”Мотописта ІІ”, ”Овча купел” и ”Люлин”- общо 164 апартамента, както и гаражи.

Стойността на подписания договор с „Топлофикация“ е 840 000 лева без ДДС за срок от 24 месеца, като изпълнението му започва от 1 май 2017 г.  

Прогнозното количество консумирана топлоенергия за две години от Народното събрание е общо 13 200 Mwh. Най-голямо е потреблението в сградата на пл.”Княз Александър І” № 1 (бившия Партиен дом) – 8 000 Mwh. Следват сградата на пл.”Народно събрание” № 2, където депутатите заседават – 1 500 Mwh.  Потреблението на топлоенергия на ведомствените жилища е общо 3 000 MWh.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама