Областната комисия одобри спешни ремонти на военни паметници в Разградско

14:14, 20 апр 17 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областната комисия „Военни паметници” разгледа и одобри днес на свое заседание заявките за ремонт на военните паметници и усвояването на отпуснатите финансови средства за област Разград, съобщиха от областната администрация. 

Снимка: Topnovini.bg

На заседанието на комисията представители на общините Разград, Лозница и Исперих внесоха предложения за финансиране през 2018 г. на дейности за извършване на спешен ремонт и реконструкция на паметници и паметни плочи, намиращи се в лошо състояние.

Гласувано бе да се изпратят заявки до МО и МФ за финансиране на ремонтите на Архитектурно-скулптурния паметник на загиналите във войните, намиращ се в село Побит камък, на стойност 3 000 лв.; Паметника на незнайния войн в село Гороцвет, на стойност 2 560 лв.; Паметника на загиналите във войните в центъра на Гороцвет, на стойност 2 108 лв. и паметната плоча на Иван Генчев, загинал през Отечествената война, намираща се в село Тодорово, на стойност 700 лв.

През 2016 год. бяха отпуснати общо 7 500 лева от Министерството на отбраната за финансиране на ремонта на военния паметник на полковник Дяков в село Топчии. 
През тази година се очаква финансиране на ремонт на военен паметник в с. Юпер, на стойност 4 000 лв. и отпечатване на сборник със заглавие "Военната памет на Разград", по инициатива на Регионалния исторически музей - Разград. Офертата на издателството е на стойност 4 620 лв., за тираж от 500 броя. В момента се подготвя проект за построяване на нов паметник в село Ловско, който ще се съгласува с Министерство на отбраната, допълват от областната управа.

Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама