Иван Иванов: И в този парламент ще бъдат внесени лобистки закони

10:07, 21 апр 17 / Политика 25 499 Шрифт:
Автор:

„Не изключвам и този парламент да бъде заложник на бизнесинтереси. Ще се внасят отново лобистки закони и това ще бъде приоритет пред интересите на българските граждани. Убеден съм “, заяви депутатът от „БСП за България“ Иван Иванов. Очаквам да бъдат внесени лобистки закони, категоричен бе той.

БСП ще работи да бъде ограничено приемането на такива закони.

Заради председателството на България в Европейския съюз ще се търси консенсус с всички политически сили, за да бъде успешно това председателство, обяви народният представител.

Той очаква новото правителство, което ще бъде съставено да бъде правителство на големия компромис. „Ще има тежки договорки, при които ще бъдат отстоявани тяснопартийни и лични интереси, но не и интересите на българските граждани.

„Веднага, когато се сформират комисиите на 44 я парламент казусът с хотела на депутата Валери Симеонов и неговите гости, чиито разходи се поемат от държавата ще бъде обсъден“, заяви още Иванов. „Задължително“, лаконичен бе той.

Иван Иванов бе избран за член на временната комисия, която ще изработи правилника на Народното събрание.

Очаква интерес сред парламентарно представените политически сили относно внесените от парламентарната група два законопроекта – за преизчисляването на пенсиите и замразяването на заплатите на народните представители. „Естествено е да има дебати по двата законопроекта, които бяха заложени в нашата управленска платформа“, добави депутатът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама