Строежът на американската стена по границата с Мексико ще започне през лятото

11:47, 21 апр 17 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на националната сигурност на САЩ Джон Кели заяви, че строителството на 15-метровата стена по границата с Мексико ще започне в началото на лятото, съобщава ТАСС. В интервю за телевизионния канал „Фокс“ той съобщи, че в момента администрацията на американския президент Доналд Тръмп разглежда възможностите за подходящ изпълнител на проекта, чиято цел е да ограничи нелегалната миграция в страната.

По думите на Кели около 100 американски компании са проявили интерес към изпълнението на поръчката. „Разбира се, сключването на договора е много сложна процедура за федералното правителство. Но аз мисля, че в края на пролетта или началото на лятото ще имаме няколко проекта“, посочи министърът.

Кели също така заяви, че през последните 60-90 дни броят на нелегалните мигранти, идващи в САЩ от Централна Америка през Мексико е намалял със 70%. „Сега се намираме на най-ниското ниво за последните 15-16 години“, посочи министърът.

Строежът на стена по границата с Мексико беше едно от основните обещания на Тръмп по време на предизборната му кампания. След встъпването си в длъжност той подписа указ за строежа и заяви, че той трябва да започне възможно най-бързо. Предполага се, че той ще струва на САЩ около 21,6 млрд. долара. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама