Съдия Елена Тодорова от Свиленград иззела дело на свой колега без да има право

17:45, 21 апр 17 25 1248 Шрифт:
Автор:

Бившият административен ръководител на Районен съд Свиленград Елена Тодорова е иззела незаконно дело от свой колега и го е решила без да има право на това. Съдия Недялко Паталов, на който му е отнето делото потвърди новината пред Topnovini.bg.

В казуса е замесена голяма фирма. Магистратката, за която съобщаваме повече от половин година, е взела делото без да е докладчик и без системата да я определила да го гледа. Това според мнозина юристи е станало по недопустим начин.

В наказателното дело става въпрос за ТИР, в който бяха заловени близо 120 бежанци. Срещу Елена Тодорова е образувано дисциплинарно производство, за което Topnovini.bg първи съобщи. 

Случаят с ТИР-а е обект на дисциплинарката, която бе образувана след 2 години и това стана след като съдия Паталов  е написал писмо до Общото събрание на Окръжен съд Хасково и председателя на Апелативен съд Пловдив. Оказва се, че известно време не са предприети никакви мерки. Проверка от Окръжен съд Хасково е установила нередността извършена от съдия Елена Тодорова. А Недялко Паталов вече е подал оставка.

До момента Висшия съдебен съвет /ВСС/ не се е произнесъл по дисциплинарката. „Не мога нищо да коментирам. Още повече, че твърдите, че има образувано производство, което е висящо и аз няма какво да коментирам”, заяви пред Topnovini.bg Елена Тодорова. Припомням, че медиите бяха информирани от ВСС  за дисциплинарното производство съвсем официално.

Очаквайте пълното репортерско разследване по случая на Topnovini.bg. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама