В България младите постигат резултати

18:51, 21 апр 17 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България е добро място за правене на бизнес, а младите хора в страната работят и постигат резултати. Това заяви министърът на икономиката Теодор Седларски, който се срещна днес с представители на стартъп общността.

Срещата бе трета от инициативата „На кафе с министъра на икономиката“ и се състоя в работното пространство на две от участващите в срещата компании „Мелиса“ и „CloudFaces“. Сред представителите на стартъпите, взели участие в дискусията, бяха още „Дронамикс“, „Be Smart Technologies“ „I Greet“ и други.

Министърът на икономиката се срещна със стартиращи компании, които разработват иновативни технологии. Предприемачите представиха пред министъра своите проекти, които включват: дигитални картички с добавена реалност, умни домове, малки самолети пренасящи товари от типа на дроновете, иновативни сензори за пчелни кошери, гъвкави стени за катерене, както и платформа, която улеснява мобилните приложения.

„Целта ни е да събудим интереса към стартъп компаниите, към предприемаческите инициативи и към т.нар. нова икономика. Желанието ни е с тези срещи общественото внимание да бъде насочено към стартъп общността и младите хора, които с повече иновативност намират начин за успешно развитие в България“- посочи министър Седларски. Министърът на икономиката изтъкна ролята на фондове като Eleven и Launchub за финансиране на проекти за стартиращ бизнес. „Администрацията трябва да бъде в диалог с бизнеса и да е полезна и в услуга на предприемачите“, допълни той.

Представителите на стартъпите дискутираха с министъра проблемите свързани с наемане на чужди специалисти и възможностите за данъчни облекчения за иновационните бизнеси. В рамките на дискусията се очертаха и няколко препоръки за успешното налагане на страната ни като стартъп дестинация, необходимостта да бъде изградена предприемаческа култура и страната ни да бъде рекламирана като добра локация за правене на бизнес. „Идеята е да покажем положителния опит и да насърчим младите хора да го последват“, заключи министър Седларски.

Преди срещата икономическият министър обиколи работните помещенията на компаниите и се запозна с условията на работа в тях. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама