Четем фрагменти от дебютния роман на Радко Пенев в автобусите в Бургас

08:38, 23 апр 17 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петото издание на инициативата "Четем заедно една книга" представя пред широката публика дебютния роман на Радко Пенев "Ритуалът". Това ще се случи днес, когато отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право.

Над 2000 бургазлии, пътуващи този ден в автобусите по линии  Б1, Б2, 11 и 12, ще получат брошура с текстове от дебютния роман на бургаския автор, съобщават от Народно читалище "Изгрев 1909". Целта е на тази дата да си припомним, че четенето може да бъде приятно споделено преживяване.

В 18.30 часа на 24 април в КЦ "Морско казино" авторът ще бъде представен от Елка Василева. Откъс от романа "Ритуалът" ще бъде прочетен от ученици по актьорско майсторство от десети клас на НУМСИ "Проф. П. Владигеров", с преподавател Даниела Георгиева - Стоянова.

Идеята в един ден един град да чете една книга датира от 1998 година. За първи път се реализира в Сиатъл. Моделът "One city, one Book" е познат в Германия, Англия и Ирландия.

През 2013 година народно читалище "Изгрев 1909" за първи път приложи тази добра практика и представи младия писател Явор Веселинов, последван  от Радослав Гизгинджиев, носителката на престижни български награди за литература Керана Ангелова и бургаския фантаст Янчо Чолаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама