Старозагорци победиха в Ученическа спартакиада

09:59, 23 апр 17 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Домакинът на първата Ученическа спартакиада, която се проведе в Стара Загора, спечели състезанието. Отборът на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков” е победител в крайното класиране, съобщи директорката Милена Желязкова.

Младите старозагорски спортисти, които бяха домакини и участници във всички 6 вида спорт, спечелиха две първи, две втори и три трети места. Победи извоюваха отборът по баскетбол-момчета и Ивайло Георгиев на тенис на маса. Вторите места са за отбора по волейбол – момчета и за тенис на корт – момичета, а третите места – в състезанията по футбол, баскетбол-момичета и шахмат.

Всички 33 купи на победителите от първо до трето място в различните видове спорт и в крайното класиране в Ученическата спартакиада връчи почетният гост на състезанието Константин /Тити/ Папазов. Той пожела много нови успехи на участниците и да не забравят, че знанието е на първо място и да се учат добре. „Бъдещите високи успехи започват от ученическия спорт, който трябва да развиваме все по-добре и съм радостен да участвам в такава чудесна спортна проява”, каза Тити Папазов при награждаването.

От името на домакините Милена Желязкова връчи и по една огромна торта на участниците от трите училища, заели призовите места в крайното класиране.

В първата по рода си Ученическа спартакиада участваха 330 ученици от 13 училища от цялата страна в шест вида спорт. Събитието е посветено на 60 години от създаване на училището  и 190 години от рождението на неговия патрони, и е  част от програмата за отбелязване на годишнините, която се провежда със съдействието на община Стара Загора, под патронажа на кмета Живко Тодоров.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама