14 от плажовете в област Добрич са без стопани

13:06, 23 апр 17 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Схема за осигуряване на водно-спасителна дейност на неохраняеми плажове за предстоящия летен сезон е изпратена от областната администрация в Добрич до Министерството на туризма, съобщиха от обласна управа.

„В рамките на проведената във Варна среща с министъра на туризма Стела Балтова коментирахме готовността за активния сезон по Добруджанското Черноморие.

В момента все още без стопани са 17 плажа в Добричка област, като за три от тях – „Нов плаж Балчик“, „Балчик – централен“ и „Кранево – централен“, министър Балтова изрази увереност, че ще имат стопани за активния сезон. На практика без наемател или концесионер са 14 от плажовете в областта.

„В схемата, която предложихме за осигуряване на водно-спасителна дейност, увеличаваме постовете на предложените от нас плажове от 4 на 6 броя. Изпратили сме искане до Министерски съвет за средства, за провеждане на процедура по Закона за обществените поръчки. Когато бъде одобрена предложената схема от Министерството на туризма, ще стартира процедура по избор на изпълнител“ – каза областният управител.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама