Проект на Община Каварна осигурява грижа за 86 възрастни и хора с увреждания

08:59, 02 юни 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И през месец май продължава изпълнението на проектните дейности по проект „Независим живот за гражданите на Каварна“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

От стартирането на проекта до момента са обгрижени 108 потребители. Към момента потребителите са 86 - от град Каварна и селата Българево, Раковски, Белгун, Септемврийци, Божурец, Било и Челопечене. За потребителите ежедневно в работните дни се грижат 55 доставчици – 35 лични асистенти и 25 домашни помощници. 

Благодарение на реализирането на дейностите по проекта, община Каварна разкри 55 работни места. Всички назначени на работа са били безработни, регистрирани в Бюрото по труда. Те са преминали обучение за предоставяне на социални услуги в домашна среда.

Интегрираните социални услуги, които се предоставят чрез Звено за услуги в домашна среда към Домашния социален патронаж, целят да се подобри качеството на живот на хората с увреждания и хората над 65 години в невъзможност от самообслужване. Предоставяните услуги са почасови и са съобразени с индивидуалните потребности на потребителите.

Потребителите получават медицинска грижа на ниво медицинска сестра, която извършва посещения по домовете на  потребителя.

Екипът на звеното за услуги в домашна среда всеки месец посещава домовете на  потребителите на интегрирани услуги с цел извършване на вътрешен контрол. При посещението се извършва освен вътрешен контрол на предоставяните услуги, така и социално консултиране. При ежемесечното посещение пред екипа на проекта потребителите заявяват своята висока удовлетвореност от ползването на почасовите услуги

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама