7 колоездачи на "Цар Симеон 1898" в селекции на България за международни турове в Румъния и Гърция

10:22, 02 юни 17 / Спорт 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всичките 7 колоездачи от представителния мъжки отбор на "Цар Симеон 1898" бяха ангажирани в различни национални сборни селекции на България за участие в два силни международни колоездачни тура в чужбина. Заедно със състезатели от Несебър и Казанлък, пловдивският тим ще участва в Обиколката на Трансилвания, от категория 2.2. Това информира БГНЕС.

По същото време "царисите" с изцяло своя тим ще бягат и на Международния вело тур на гръцката област Драма. Асовете на "Цар Симеон" Пламен Димов, Николай Генов и Иван Ажи бяха повикани от националния селекционер Койчо Шивиков за участие в стартиращата днес обиколка на популярната румънска област Бихор - Трансилвания. Освен тримата пловдивчани в представителен национален състав са състезателите на КК "Несебър" - Александър Алексиев, Петър Чавдаров, Онур Татар и Иван Мухтаров.

Състезанието в Румъния е 4-етапно с 3 общи старта по 180 км, изкачване- пролог и индивидуално бягане по часовник. Участие в него са заявили 26 отбора, от които 2 „проконтинентални”, 8 „континентални”, 3 национални от 15 държави.

Главният треньор на "Цар Симеон" Петър Павлов води в Гърция представителна формация с други четирима свои бегачи - Адриян Беев, Станислав Киров, дебютантът при мъжете - Трайко Черпоков и ветеранът Христо Христов за започващата утре Обиколка на Драма. Гръцкият тур е триетапен с 2 общи старта отборно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама