Двама хванати да шофират пияни

10:50, 02 юни 17 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За изминалото денонощие на територията на област Шумен са установени двама водачи, шофиращи в нетрезво състояние, информират от полицията.

Около 5 часа вчера сутринта за проверка на ул.“Цар освободител“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил Форд „Ескорт“ с варненска регистрация. Зад волана бил неправоспособният С.А. на 28 години от село Друмево.

По време на проверката станало ясно, че управлява с 1,17 промила алкохол в издишания въздух, че автомобилът е със служебно прекратена регистрация, без застраховка „Гражданска отговорност“  и с табели предназначени за друго превозно средство. Това е второто нарушение на водача в рамките на едва 6 часа. По-късно, около  11 часа в село Друмево за рутинна проверка на ул.“Ленин“ бил спрян водач на лек автомобил Форд“ Ескорт“ с варненска регистрация. Опитал да осуети  полицейската проверка. Зад волана отново бил   С.А. от същото село - неправоспособен и с 1.00 промил алкохол. Втори път бил установен да управлява автомобила с табели за друго превозно средство. Този път били предназначени за лек автомобил Ауди „80“. Водачът задържан за срок до 24 часа в полицейското управление на РУ- Шумен.

Рекордът за изминалото денонощие поставил 45-годишен мъж от Шумен, който шофирал с 2.13 промила.

По всички случаи са отпочнати досъдебни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама