Павлова: Имаме доста скромен бюджет за председателство на ЕС, в 150 млн. вместваме и ремонтите

10:50, 02 юни 17 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трябва да изберем измежду 5-те сценария за бъдещето на ЕС кой е най-подходящ не само за България, а и за целия съюз. Това заяви министърът по председателството на ЕС Лиляна Павлова, предаде БГНЕС.

Павлова посочи, че не би могла да се ангажира с мнение кой сценарий е най-добър за България. „Трябва да изберем измежду 5-те кой е най-подходящ не само за България, а и за целия ЕС. Иска ми се да извадим от всеки от тези пет сценария най-доброто и най-ценното за нас и да ги обобщим в една обща рамка и позиция. Това не е тест да избереш едно от петте. Трябва да намерим най-доброто от петте и да извлечем най-доброто от тях, а не да кажем ние избираме първи, трети ли пети“, категорична бе Лиляна Павлова.

Тя припомни, че определеният бюджет за председателството, който е 3-годишен и е определен от самото начало на подготовката е 150 милиона лева. За момента се вместваме в този бюджет. Работим в неговите рамки, увери Павлова. Тя уточни, че другите държави не включват в бюджета си за председателството бюджета за ремонтите. „Ние в този бюджет включваме и ремонтите, така че ако сравним с останалите държави в ЕС, ние имаме доста скромен бюджет за председателството. Надяваме се разбира се да успеем да се вместим в него“, допълни ресорният министър.

Лиляна Павлова бе категорична, че възвръщаемост не само, че ще има, но очаква тя да е огромна за България.

„България в рамките на 6-те месеца на председателството ще бъде посетена от над 20 000 души - експерти от цяла Европа и не само. Това е една страхотна възможност България да бъде позната и като една потенциална туристическа дестинация. Така че от гледна точка на сектора на туризма, сектора на услугите е една наистина добра възможност и възвръщаемост в бизнеса и икономиката. Очакваме значителна възвръщаемост на тази инвестиция в икономиката“, каза още министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама