Валентин Радев: Премахваме знаците пред камерите на пътя, дано има дисциплиниращ ефект

11:19, 02 юни 17 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Това е демокрацията. Всеки може да възразява, но ние считаме, че това би било грешка. Добре е знаците пред камерите за контрол на скоростта да бъдат премахнати, според експертите, които сравняват двата периода преди и след като са били поставени.

Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод очакваната негативна реакция от страна на шофьорите заради отпадането на знаците пред камерите за измерване на скоростта, предаде БГНЕС.

Такова ни е обществото, все още има нужда от изненади. Не можем да стигнем всички добри европейски практики, така че от професионалното ръководство ми казват, че е по-добре да бъдат премахнати знаците и така ще бъде заложено в промените на Закона за движение по пътищата, заяви вътрешният министър. Радев добави, че се надява така да бъдат дисциплинирани шофьорите.

Министър Радев коментира и обвинението на депутата от БСП Елена Йончева, че оградата по границата на 21-я км от река Тунджа до река Марица не е двуредна, а едноредна и това е заради корупционна схема, като заяви: "Когато някой твърди за корупционни схеми, не питате министъра на вътрешните работи, а прокуратурата". Той посъветва Йончева да отнесе питането си до там. "Имам идея другата седмица да отида лично да проверя цялата ограда, защото знаете, че бях ангажиран преди това със строежа на оградата”, добави той. Радев обаче каза, че тази профилактична проверка ще я направи прокуратурата, ако Йончева има претенции. „Аз искам да отида да видя границата и как работи това съоръжение с препятстващо преминаване. Това е моята цел да видя как работят там колегите от МВР”, каза Радев.

На въпрос, относно един от освободените от групата на "Наглите", Радев каза, че следенето му ще стане както на другите. „Ако се усъмним в него, ще го следим като всеки друг гражданин. Съдът е решил така, ние се съобразяваме. Не очаквайте от мен коментар за съд и прокуратура”, добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама