Крадат цветя от градската градина в Търговище

11:44, 02 юни 17 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общински служители констатираха значителни липси на цветя в градската градина в Търговище. "През последния месец, Общинско предприятие „Флора” няколкократно бе принудено отново да засява откраднатите цветя вид шибой. Въпреки усилията на екипите по озеленяване за възстановяване на градината, граждани продължават да нанасят щети върху нея. ", обясниха от пресцентъра на местната администрация.

От там припомниха, че според Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Търговище, за всички причинени щети е определена глоба в размер от 50 до 300 лева. В Наредбата е регламентирано още, че стойността на унищожената или повредена растителност се възстановява в петорен размер от извършителите.

Общинското предприятие е засяло разнообразие от подходящи за летния сезон цветя. В цветните градини в града може да се видят още бегонии, калдъръмчета, вербени и тагетис. Растенията във висящите саксии по осветителните стълбове са каскадни сакъзчета и петунии.

"Ръководството на община Търговище стриктно следи за опазването на растенията и обществения ред в града. Служителите по сигурността започват обстойно преглеждане на записите от видеонаблюдателните камери, за да се установи самоличността на извършителите и да бъдат наложени описаните в Наредбата санкции.", категорични са от администрацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама