Елена Йончева: Има съмнение за търговия с националната сигурност

12:04, 02 юни 17 / Политика 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има съмнения за тежка корупционна схема. Има съмнение за търговия с националната сигурност. Нека съответните институции проверят дали има основание към такива тежки съмнения.

Това заяви депутатът от БСП Елена Йончева в коментар по темата за огражденията по границата ни, предаде БГНЕС.

Йончева каза, че ако службите не се самосезират, тя ще ги сезира.

Относно среща на премиера Бойко Борисов с президента на автономната област Иракски Кюрдистан, Йончева каза, че е странно такава важна среща да не е обявена пред медиите, тъй като тази автономна област претендира за автономна държава и предстои да проведе референдум за обявяването си за такава. Това буди съмнение, каза Йончева, защото българските медии научиха от кюрдските медии за тази среща, след което от Министерски съвет се наложи да потвърдят че тази среща се е състояла.

Смятам, че това е недопустимо, защото, ако е вярна информацията от същите тези медии, че се е говорило за предоставяне на военна помощ. Ако е вярна информацията, че са водени разговори за признаването на този референдум в региона Иракски Кюрдистан, за това трябва да знае българската общественост и българския парламент и да има дебат какво се случва. Това е странно поведение и затова като народен представител държа да има отговор, заяви Елена Йончева. Тя съобщи, че вече е инициирала такова питане. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама