Предстои последната битка за бронзовите медали в хандбалното първенство

12:38, 02 юни 17 / Спорт 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Габровската спортна зала „Орловец” е арена на последния мач от този сезон в хандбалното ни първенство, след който ще стане известен бронзовият медалист при мъжете, предаде БГНЕС.

Третият финален плейоф за третото място ще бъде в неделя от 17:00 часа, а до решителния мач достигнаха Чардафон (Габрово) и Пирин (Гоце Делчев).

Двата отбора си размениха по една победа в плейофа, като в първата среща габровци победиха с 28:23, а във втората неврокопчани се наложиха с 26:21. След равенство по регламент се играе и трети мач, който е в залата на отбора, класирал се на по-предно място в редовния сезон.

В състава на домакините нямат проблеми с контузени хандбалисти и всички основни състезатели са на линия за предстоящия двубой.

„ Искаме да завършим този сезон с победа. Вярвам, че момчетата ще спечелят мача и бронзовите медали. Ние в настоящото първенство сме дебютанти в елита, но определено изиграхме доста добри срещи и сега ни предстои финалния мач. Пирин са сериозен отбор и не трябва да ги подценяваме. Силно се надявам и публиката да ни подкрепи. Все пак играем в Габрово и имаме много фенове”, каза преди срещата Христо Йорданов- треньор на Чардафон.

Гостите от Гоце Делчев ще пристигнат в Габрово с амбицията и намеренията да спечелят бронзовите отличия.

„Определено ще бъде труден мач и за двата отбора. Долу-горе сме равностойни, но факторът домакинство е на страната на Чардафон, което в решаваща среща никак не е малко. Имаме двама състезатели под въпрос, но се надявам да ги вдигнем на крака до неделя. Играем ли концентрирани от начало до края и ако допуснем по-малко грешки съм сигурен, че медалите ще бъдат на гърдите на моите момчета”, сподели Никола Пиргов- наставник на Пирин ГД. Както е известно, шампиони при мъжете за 2017 година станаха Локомотив (Варна), които завършиха сезона без допусната загуба, а при дамите със златните медали се окичиха Етър 64 от Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама