Разград почете паметта на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

13:22, 02 юни 17 25 642 Шрифт:
Автор:

С ритуал по полагане на венци и цветя бе отбелязан Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България в Разград. В церемонията пред паметника на поета-революционер в градския парк участваха кметът д-р Валентин Василев, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, областният управител Гюнай Хюсмен, представители на институции и организации и граждани, сред които деца от детска градина “Приказка“, ученици от ПТГ “Шандор Петьофи“, потребители на Дневния център за хора с увреждания.

Снимки: Тopnovini.bg

Исторически факти, свързани с бележития ден, важната роля на Христо Ботев в българската история и приноса на жителите на област Разград в националноосвободителното движение припомниха уредниците в Регионалния исторически музей Нели Николова и Иво Стоянов. Възпитаничката на Свилена Дечева от Центъра за работа с деца Пламена Петрова изпълни песента „Моя страна, моя България“, прозвуча и химнът на България, изпълнен от Младежкия духов оркестър към ЦРД.

Венци и цветя на признателност пред паметника на поета-революционер положиха кметът и председателят на Общинския съвет, областният управител, венци и цветя бяха поднесени и от името на депутатите Десислава Атанасова и Денчо Бояджиев. Преклонетието си пред саможертвата на Ботев с венци и цветя изразиха и общински съветници, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на РБ“Проф. Боян Пенев“, признателни граждани.

Снимки: Тopnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама