Огнен спектакъл ще озари Римските терми

13:57, 02 юни 17 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В мистично пътешествие през пластовете на културите, отвъд времето и реалността, в пространството на духа и поезията ще се впуснат тази вечер зрителите на спектакъла „Паметта на огъня“. Той ще бъде представен на сцената на Римските терми от 21,30 ч. от мим-формацията „Жар театър“ като част от програмата на Международния фестивал „Варненско лято“. Проектът е финансиран от общинския фонд „Култура“ по програмата „Варна – Европейска младежка столица“, а изпълнителите са международен екип от България, Италия и Кралство Йордания.

Програмата на фестивала за днес включва още две представления, които ще се играят и утре. На основната сцена на ДТ „Стоян Бъчваров“ от 19 ч. гостува Сатиричният театър „Алеко Константинов“ с „Името“ от Матийо Делапорт и Александър дьо Ла Пателиер. Постановката на Здравко Митков със сценография на Петър Митев и мапинг на Димитър Иванов е отличена с награда „Икар“ 2017 за най-добър спектакъл. В комедията участват Михаил Билалов, Николай Урумов, Ана Вълчанова, Богдан Казанджиев, Ирина Първанова.

На сцена „Филиал“ довечера от 19 и утре от 18 ч. ще се играе „Ничия земя“ на Народния театър „Иван Вазов“. Постановката е по филмовия сценарий на босненеца Данис Танович, адаптиран за сцена от режисьора Стоян Радев. За участието си в нея Филип Аврамов и Валери Йорданов получиха награда „Икар“ 2017 за водеща мъжка роля, а Йосиф Шамли бе отличен с „Аскеер“ 2016 за поддържаща мъжка роля.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама