Добрич почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

14:08, 02 юни 17 25 642 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На общоградско поклонение в ОУ „Христо Ботев“ обществеността на Добрич  почете паметта на Христо Ботев и загиналите герои за свободата и независимостта на България. 

В церемонията участваха кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, областният управител Красимир Кирилов, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, общински съветници, членове на кметския екип, почетни граждани на Добрич, представители на политически партии, обществени организации, културни и образователни институти, учители и ученици от ОУ "Христо Ботев", граждани. 

Свои стихове за Ботев и Родината рецитираха ученици от клуб „Таланти“ към ОУ „Христо Ботев“. 

 

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в едноименното училище Добрич изрази преклонението си и признателността пред подвига на героите на България. „Поет, публицист, революционер, Христо Ботев е един от героите в нашата историческа съкровищница. Днес повече от всякога в това забързано ежедневие обръщаме глава назад, за да си спомним кои са тези хора, какво са направили. Те са дали най-скъпото за България. Те са дали най-съкровеното - своя живот за нашата земя, за нашето Отечество“, каза в словото си кметът на Добрич Йордан Йорданов. 

 

„Извоюваната свобода днес трябва да пазим заедно и когато се обърнем и гледаме напред и нагоре винаги трябва да помним тези герои. Защото тези герои ще бъдат нашата отправна точка за в бъдеще. Нашата отправна точка да държим нашето Oтечество цяло и свободно“, заяви още кметът.  

Снимки: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама