С концерт на Люси Дяковска завършиха празниците на културата в Тервел

14:42, 02 юни 17 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Само ден след финала на реалити формата „Като две капки вода“ Люси Дяковска гостува на тервелската публика в рамките на пролетните празници на културата, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

В двучасова програма, изпълнителката и нейните приятели и колеги от Симфониета – Шумен, отведоха публиката в магическия свят на световния мюзикъл с откъси от „Коса”, „Кабаре”, „Чикаго", „Котките”, „Цар Лъв”, „Мулен Руж”, „Уестсайдска история”, „Клетниците“, „Исус Христос Суперстар“, компилация от песни на звездната рок група "Queen" и популярни пиеси от Джордж Гершуин. 

На диригентския пулт бе Левон Манукян, а на рояла - Георги Милтиядов - автор на аранжиментите.

Изпълнения от световна величина поднесе Люси Дяковска.

„Тази вечер ще се докоснем до малка част от това изкуство, което е създадено преди 100 години и продължава да ни вълнува все така силно. Влюбена съм в мюзикъла и харесвам историите, които разказва“, сподели Люси Дяковска, която изправи на крака четири пъти публиката в залата. Не се възпротиви и на изненадващата молба на зрител в залата да изпълни песента на Тодор Колев „Жалба за младост“ от шоуто „Като две капки вода“. Кулминацията на вечерта въвлече публиката в ритъма на We Will Rock You на Queen, а на самия финал всички зрители, без значение на тяхната възраст, се озоваха в бурни танци със самата Люси. Невероятен синтез от емоция, вълшебство и музика. На финала изпълнителката изрази благодарност за поканата от община Тервел, сподели вълнението си да е част от празниците на тервелчани, поклони се заедно с децата, които поднесоха цветя на нея и колегите и от "Симфониета" - Шумен.  

        Гостуването на експресивната певица бе последното събитие от  тазгодишните Празници  на културата в Община Тервел, каза Дияна Илиева. Тя напомни, че в културния афиш на празниците бяха включени още  Държавната опера на Бургас, театър „Мелпомена“, Капанският ансамбъл и всички детски и самодейни школи и състави в община Тервел, както и ансамбъл „Калинка Вълчева“.

        През летните месеци Община Тервел ще продължи работата си в сферата на културата и младежките дейности. На 5 юни започва второто археологическо лято на „Палматис“, а от 1-и юли стартира четиринадесетото издание на ваканционна програма „Наше лято“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама