4 училища в област Добрич са предложени да бъдат иновативни

15:35, 02 юни 17 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага 185 училища да получат статут на иновативни. Те ще бъдат включени в списъка на иновативните училища в България след одобрение от Министерския съвет. Сред тях четири са учебните заведения от област Добрич.

Те са средните училища „Димитър Талев“ и „Св. Климент Охридски“, както и частната профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ в Добрич, а също и средно училище „Стефан Караджа“ в Каварна.

207 проекта на 202 училища постъпиха в МОН и бяха разгледани от Комисия за иновативните училища. Те са заявили, че ще постигнат подобряване на качеството на образованието чрез различни иновации. 46 от училищата ще разработят и въведат иновативни елементи по отношение на организацията и/или съдържанието на обучението. Други 51 ще организират по нов или усъвършенстван начин управлението, обучението и образователната си среда. 88 училища ще използват нови методи на преподаване, а останалите 14 ще разработят по нов начин учебното съдържание, учебните програми и учебните си планове.

 Описаните иновативни процеси в проектите ще бъдат с продължителност до 4 години и ще обхващат всички или част от участниците в образователния процес в училището. За всяка учебна година са описани етапите на напредък и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са определени целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама