Мехмед убил мъжа в Снягово „заради детето“

16:08, 02 юни 17 25 649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мехмед Юсеин, който бе задържан за убийството на 46-годишния Ереджеп Ш. от руенското село Снягово, заяви, че е извършил престъплението „заради детето“. Той промълви това пред Бургаският окръжен съд, който гледа искането на прокуратурата за постановяването на постоянна марка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия.

Мехмед нахлул час след полунощ в къщата в село Снягово, където живее бившата му жена Айше заедно с настоящия си съпруг Ереджеп. Той бил въоръжен с нож и вила, светел си с фенер. По думите му, искал само да осакати мъжа, но той му скочил и затова го заклал. След това започнал да налага бременната жена по главата, защото „викаше и щеше да събуди децата“. Айше е жестоко пребита, като само навременната лекарска намеса й спасява живота.

Юсеин има две деца от Айше. Сега тя очаква бебе от Ереджеп. Именно този факт явно е вбесил бившия й съпруг и той е решил да ги накаже.

След убийството Мехмед избягал в гората, където се крил седмица. Той е задържан на 31 май в гориста местност, намираща се в близост до село Рудина.

В съда стана ясно, че Мехмед Юсеин е роден в Айтос, но живее в руенското село Рудина. Той е с основно образование – завършил е 8 клас. В момента е безработен, като преди това бил на гурбет в Англия, където продавал дюнери.

Неговият адвокат поиска да му бъде наложен „домашен арест“ с мотива, че Юсеин е признал вината си, съдействал на разследването и сам е предал веществени доказателства. Освен това обвиняемият му казал, че искал сам да се обади на полицията и да се предаде, но загубил мобилния си телефон. По-късно той излязъл от гората и тогава е арестуван.

От своя страна прокуратурата изтъкна достатъчното събрани доказателства, сочещи, че именно Мехмед е извършител на убийството. Той вече е осъждан два пъти за тежки умишлени престъпления. И фактът, че се е укривал няколко дни след извършеното в Снягово, води до обоснованото предположение, че може да се укрие или да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат от следствения арест до започване на делото срещу него.

Бургаският окръжен съд се съгласи с доводите на прокуратурата и остави Мехмед Юсеин „зад решетките“.

Мехмед Юсеин е привлечен като обвиняеми за три престъпления – за убийството на Ереджеп, за опит за убийство на бременна жена и за проникването през нощта в дома на пострадалите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама