Специализираната прокуратура повдигна обвинение на трети граничен полицай от Аерогара София

16:56, 02 юни 17 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура повдигна обвинение за участие в организирана престъпна група за незаконно превеждане на чужди граждани през държавната граница на България на трети граничен полицай от Аерогара София. Досега той е заемал длъжността началник на смяна на ГКПП на аерогарата. С това обвинените по досъдебното производство стават петима, предаде БГНЕС.

На 26 май 2017 г. по същите обвинения бяха привлечени като обвиняеми двама гранични полицаи от летището и двама граждани на Бангладеш. Те бяха задържани на 25 май 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, ДАНС, Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура.

Двамата полицаи бяха обвинени и в подкуп. Специализираният наказателен съд наложи на четиримата мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която на 1 юни 2017 г. бе потвърдена от втората съдебна инстанция.

Днес, 2 юни 2017 г. Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение и на обвинения като пети участник в организираната престъпна група. Задържането под стража може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама