Джип се удари челно в автобус с работници на пътя Русе-Бяла

17:12, 02 юни 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Джип се удари челно в автобус на русенска фирма, превозващ работници. Инцидентът стана около 14.30 часа на пътя Русе-Бяла, на двулентов участък в близост до Индийската колиба. По предварителна информация причината е в изпреварване от страна на джипа, при което той е навлязъл в насрещното платно. За щастие няма сериозно пострадали хора, пътниците са се отървали само с натъртвания и силен стрес, предаде БГНЕС.

В автобуса са пътували над 40 работници, които са се прибирали към Две могили и Борово след първа смяна. Повечето са жени и разказват, че са били заспали. Събудили са се от удара и са видели, че автобусът се спрял в крайпътното дърво.

Според шофьора на автобуса джипът, който се е движил към Русе, е влязъл в насрещното. За да избегне удара, той е извъртял автобуса и навлязъл встрани в дърветата. Казва, че дървото го е спасило, защото иначе е щял да се преобърне в дерето. „Аз се постарах да го отбегна, обаче нямаше как, той изведнъж ми изскочи, аз изобщо не очаквах. Добре, че по някакъв начин спрях, иначе щях да сляза чак долу. Успях да отворя задната врата успях, защото предната е нагъната, и хората слязоха. За щастие няма пострадали, но аз се изплаших много, още ме боли стомахът“, разказа дългогодишният шофьор Михаил Саралиев.

Водачът на джипа, за който работниците твърдяха, че бил международен шофьор, бе доста лаконичен. „Отсреща имаше коли, които изведнъж набиха спирачки и спряха. Аз не можах да спра, унесе се джипът, леко навлезе на осевата линия и се закачихме с автобуса и това беше“, каза той, но не пожела да се представи.

От фирмата своевременно осигуриха друг автобус, който да прибере хората по домовете им. Заради инцидента движението бе затруднено и се образуваха опашки от автомобили и камиони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама