Нова порция нелегални цигари заловени на Дунав мост

18:20, 02 юни 17 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две досъдебни производства за държане на цигари без български акцизен бандерол са образувани за последното денонощие в Митница Русе.  Задържани са общо 658 кутии тютюневи изделия от различни марки.

Жена, пренасяща в колата си 500 кутии нелегални цигари, е задържана от инспектори на Митница Русе в четвъртък вечерта. Автомобилът е спрян за проверка на една от второстепенните улички в централната градска част. В колата митническите инспектори са открили  кашон, пълен с цигари от марката "Business Royals", с надпис на латиница "For duty free sale only".  

Около 18:30 часа на ГКПП Дунав мост е спрян за проверка и излизащ от страната румънски товарен автомобил. Превозното средство е управлявано от шофьор с турско гражданство. При оглед на шофьорската кабина, в кухина в предната горна част на кабината, зад фабричните шкафове след отстраняване на три пластмасови капака, митничарите открили 158 кутии цигари от различни марки. Общото количество на задържаните цигари по двете досъдебни производства е 658 опаковки/кутии и пакети/ - 13 160 къса цигари.

Образуваните по двата случая дознание се водят в условията на „незабавно производство".  Цигарите са конфискувани, а притежателите им задържани. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама