Соня Йончева завладява Ла Скала дни преди концерта си в НДК

18:38, 02 юни 17 / Култура 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оперната прима Соня Йончева ще гастолира в Ла Скала в ролята на Мими от спектакъла „Бохеми“ на 7 юни. На 18 същият месец тя ще изнесе голям концерт в зала 1 на НДК. На сцената ще ѝ партнират нейният брат – тенорът Марин Йончев, който спечели телевизионния музикален формат „Стар Академи”. Заедно със Соня ще излязат и Фестивален симфоничен оркестър и един от най-вълнуващите млади диригенти и съпруг на оперната дива – Доминго Хиндоян.

 

„За мен е привилегия да бъда на сцената, на която е пяла Калас. Всичко в този театър е част от историята на оперното изкуство, на което съм се посветила. Щастлива съм, че започвам едно пътуване с музиката на Пучини именно тук, защото той е сред композиторите, които обожавам“, споделя примата.

Партньор на Соня в ролята на Родолфо е известният Фабио Сартори, а диригент на спектакъла – знаменитият Евелино Пидо.

От Ла Скала пишат в съобщение до медиите, че за театъра е чест артист от класата на Йончева да участва в този спектакъл, който е от историческите за тях. „Йончева е най-търсеното сопрано за последните две години. За нас е чест, че тя включи Ла Скала сред оперните театри, в които ще пее през 2017 година“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама