250 деца от детски градини в Добрич участваха в лекоатлетически турнир

19:50, 02 юни 17 25 1590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окол 250 деца от всички детски градини в Добрич се включиха в традиционния вече лекоатлетически турнир. Той бе организиран от Спортния клуб по бека атлетика „Добруджа“ с председател Минчо Петров.

 

Малките лекоатлети бяха поздравени от заместник-кмета Росица Йорданова. Тя изрази убеденост, че малките участници в турнира ще спортуват занапред през целия си живот. Тя и пожела да са здрави и борбени и напомни, че дори участието в състезанието ги прави победители. Пожела на участниците голяма концентрация, много сили и всеки да покаже максимално на какво е способен.

 

Децата бяха поздравени от именития добрички лекоатлет Галин Георгиев, който е 15-кратен републикански шампион, участник в олимпийските игри в Барселона и Атланта. Той сподели пред малчуганите, че именно в тази зала е направил своя първи републикански рекорд.-   

 

В дисциплината бягане 60 м. момичета първа стана Силия Георгиева от ДГ „Бодра смяна“ с резултат от 10,26, втора е Мирела Минчева от същата детска градина с резултат 10,99, а трета е Елия Йорданова от ДГ №10 „Слънчице“, пробягала разстоянието за 11,09 секунди.

При момчетата най-бърз бе Светослав Стефанов от ДГ №27 „Славейче“ с резултат 10,58, следван от Иван Кирчев от ДГ №23 „Звездица“ с 10,80 и Мартин Галинов от ДГ №10 „Слънчице“ с резултат 10,88.

 

В скока на дължина при момичетата най-добра бе Пламена Пламенова от ДГ №11 „Дъга“, на второ място се класира Мирела Минчева от ДГ №8 „Бодра смяна“, а третото място бе за Ивона Стилянова от ДГ №29 „Любимка“.

При момчетата  първи стана Иван Георгиев от ДГ №23 „Звездица“, второто място е за Станислав Живков от ДГ №27 „Славейче“, а третото – за Димитър Димов от ДГ №24„Приказен свят“.

На щафетата 4х15 м при момичетата първи стана отборът на ДГ №8 „Бодра смяна“, втори – ДГ №25 „Весела“, а трети – ДГ №– „Пчелица“. При момчетата най-бързи бяха   състезателите от ДГ №23 „Звездица“, следвани от ДГ №27 „Славейче“ и ДГ №9 „Пчелица“, които завоюваха третото място.

Отборната купа спечелиха състезателите на ДГ №8 „Бодра смяна“, втори се наредиха малките атлети от ДГ №9 „Пчеличка“, а трети – от ДГ №10 „Слънчице“. Четвъртото място зае тимът на ДГ 23 „Звездица“, петото е за №27 „Славейче“, на шесто място се класира екипът на ДГ №29 „Любимка“, на седмо – ДГ №25 „Весела“, а на осмо – ДГ№24 „Приказен свят“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама