Канада се опасява от хакерска намеса по време на изборите през 2019 година

03:04, 17 юни 17 / Свят 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Канадският център за сигурност на телекомуникациите смята, че има голяма вероятност хакери да се опитат да повлияят на изборите през 2019 г., съобщи днес "Ройтерс". Поради тази причина център, който е и разузнаванелната агенция, е запланирал да предложи на политическите партии съвети как да се предпазят от кибер престъпленията, като това ще се случи другата седмица, предаде БГНЕС.

"Центъра за сигурност на телекомуникациите (CSE) ще предлага съвети и препоръки на политиците и на канадските политически партии. Кибер сигурността е екипен императив и никоя организация не може да я постигне самостоятелно", подчерта директорът на CSE Грета Босенмайер по време на пресконференция в събота.

Според разузнавателните сили досега в страната не са били засичани подобни опити за кибер влияние, но предвид ситуацията в световен мащаб е много вероятно на следващите избори да има такова. Според Центъра федералните политически партии и лица, както и медиите са най-уязвими на нападения от хактивисти (термин, обозначаващ хората, които използват хакерски методи, за да налагат своите политически и социално ориентирани възгледи и идеи. Такива са примерно групата на Анонимните. - бел. авт.). Очаква се техните атаки да бъдат добре планирани и насочени към дискредитиране на кандидати, изземане на конфиденциална информация от партиите и манипулиране на данните от вота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама