У нападателя на конгресмен Скалис бе открит списък с потенциални жертви

07:52, 17 юни 17 / Свят 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Джеймс Ходжкинс, който простреля на 14 юни конгресмен Стивън Скалис по време на бейзболна тренировка, е притежавал списък с още жертви от Републиканската партия, съобщи телевизия "Фокс Нюз", цитирана от БГНЕС.

Списъкът, написан на ръка е бил открит от служители на ФБР при обиска на фургона, който той е обитавал Ходжкинс. Сред включените имена са предимно консерватори, членове от Камарата на представителите на САЩ - Скот Дежарлей, Трент Франкс, Джеф Дънкан, Джим Джордан, Мо Брукс и Морган Грифит. Това затвърждава първоначалното твърдение на разследващите, че не става дума за инцидент, а за предумишлено убийство и че мотивите са свързани с лично отмъщение, а не с ислямистка идеология.

Припомняме, че републиканецът, който е представител на щата Луизиана, бе прострелян на 14 юни във Вирджиния при нападение с огнестрелно оръжие по време на бейзболна тренировка в щата. Неговият нападател 66-годишният Джеймс Ходжкинс, който бе ранен от служители на реда по време на инцидента, почина по-късно в болницата. Същата вечер вашингтонската болница "Медстар" обяви, че здравословното състояние на политика също е критично, но впоследствие то бе стабилизирано.

52-годишният конгресмен републиканец Стив Скалис е ревностен консерватор - привърженик на носенето на оръжие. Той е известен и с убежденията си против абортите и против имигрантите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама