Издирван мъж от Сливен е задържан в Испания

09:14, 17 юни 17 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът задържа под стража 32-годишния Юлиян Х. от Сливен. Той е обвинен за това, че на 16 април 2016г. в Сливен в условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи от владението на Христо П., с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила.

След извършването на престъплението Юлиян Х. се е укрил с цел да осуети наказателно преследване срещу него. Напуснал е България и се е установил в Испания, където е задържан и на база издадена от Прокуратурата Европейска заповед за арест, е доведен в България на 13 юни 2017г.

Окръжна прокуратура – Сливен внесе вчера  в съда постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Юлиян Х. Според прокурора от събраните до момента доказателства може да бъде направено обосновано предположение за това, че Юлиян Х. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Юлиян Х. може да се укрие или извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави в ареста обвиняемия. Определението на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама