Започна рехабилитацията на близо 21 км от пътя Търговище - Разград

13:02, 17 юни 17 / Политика 25 708 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Длъжници сме на Северна България и в този мандат ще реализираме важни инфраструктурни проекти, най-вече автомагистрала „Хемус”. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на днешната церемония за първа копка на ремонта на пътя Търговище - Разград в близост до село Трапище.

Снимка: Областна администрация - Разград

Основният ремонт на близо 21 км. второкласен път се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. На символичната първа копка на обекта присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, областният управител на Търговище Митко Стайков, кметовете  на Разград и Търговище д-р Валентин Василев и д-р Дарин Димитров, народният представител Десислава Атанасова и др.

Министър Нанков каза, че в ремонта на второкласния път ще бъдат инвестирани над 15 млн.лв. Той подчерта, че парите са осигурени от ОПРР и очаква от строителите качествена работа и в срок да бъде изпълнено всичко, така че следващата година да има готов и хубав път между Разград и Търговище. Министърът съобщи още, че се планира с постановление на правителството да се осигурят средства за ремонта на пътя Разград - Кубрат и Кубрат - Тутракан. От понеделник започва и ремонт на  участъка в най-тежко състояние от пътя от Лозница до връзката с пътя Русе-Варна.

Пътят, който от днес се ремонтира, е основна транспортна връзка, която преминава през територията на три области - Търговище, Разград и Силистра. Участъците преминават през селата Трапище и Манастирско. Ще се ремонтират и 4 кръстовища - за с. Тръбач, с. Сейдол, с. Синя вода, и за с. Градина и с. Островче. С изпълнението на проекта ще се възстанови носимоспособността на настилката и ще се осигури оптимална скорост на движение, което ще доведе до намаляване на емисиите парникови газове. Отсечките ще бъдат с нови ограничителни системи, пътни знаци и маркировка.

Снимка: Областна администрация - Разград

Изпълнител на строително-монтажните работи е „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД. Стойността на договора е 14 730 557,56 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама