Протест срещу високите цени на горивата в Гоце Делчев

18:07, 17 юни 17 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки водачи на автомобили, както и бизнесмени протестираха срещу високите цени на горивата в Гоце Делчев, направиха и подписка, която ще изпратят на премиера Бойко Борисов и омбудсмана Мая Манолова, предаде  БГНЕС.

Протестът и подписката се състояха на площада в Гоце Делчев, въпреки дъжда десетки жители на града и региона се отзоваха на призива на местната  Асоциация на дребният и среден  бизнес.

Протестът бе подкрепен и от мотористи от Мото Клуб „Велика България – Неврокоп”, които  с присъствието си изразиха също недоволството си от близо с 20 стотинки по-високите цени на горивата в района, съпоставени с тези в съседните общини.

„От известно време цените на горивата  в Гоце Делчев тихомълком се покачват и всички  бензиностанции продават на едни и същи цени, което ни навежда на мисълта за картелно споразумение. Цената на газта в гоцеделчевските бензиностанции е 1,02 лв. за литър, докато в Петрич тя е 0,82 лв., което е  разлика с цели 20 стотинки на литър. В същите вериги бензиностанции в Благоевград, тя се продава за 0, 90 лв., или с 12 ст. по-евтино от Гоце Делчев“  оплакаха се протестиращите.

Според тях тук по-скъпи са и дизелът, и бензинът, а качеството на горивото е много лошо и създава проблеми  на автомобилите им. 

По време на протеста стартира и подписка, с която гоцеделчевци сезират за проблема с високите и нереални според тях цени на горивата министър-председателя Бойко Борисов и омбудсмана Мая Манолова, както и комисиите за защита на конкуренцията и на потребителите.

Протестът приключи с автомобилно шествие и надути клаксони по улиците на града и край бензиностанциите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама