МРРБ отпуска още 3 млн. лв. за „Аспарухово“

18:16, 17 юни 17 25 840 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще инвестира още 3 млн. лв. във ВиК мрежата в кв. „ Аспарухово“, стана ясно днес по време на посещение на министър Николай Нанков във Варна. След оглед на изградените със средства по фонд „Солидарност“ охранителни канали министърът констатира със задоволство, че проектът е успешно реализиран от общината. Той огледа новата инфрастуктура заедно с кмета Иван Портних.  

„Благодаря на всички, които помогнаха да се реализира проектът за двата охранителни канала – на Европейската банка за възстановяване и развитие, на МРРБ.  Варна е първият град в страната, който успя да привлече средства по фонд „Солидарност“, за да реши този сериозен инфраструктурен проблем. По време на ремонтните дейности обектите бяха посещавани от представители на тези институции, които ги оцениха като пример за успешна реализация със средства от фонда“, каза кметът. Той допълни, че „Аспарухово“ е приоритетен район за Община Варна, в който се инвестират сериозни средства.

Иван Портних припомни, че бе извършена реконструкция на водопровод, захранващ „Аспарухово“, „Галата“ и с. Звездица, изграден бе магистрален водопровод под северното платно на бул.„Мара Тасева“ и източното на бул. „Първи май“.  „Продължаваме работа - над 90% от процедурите по проектите по ОПРР са в ход, включително за инфраструктурата в Аспарухово. Това означава, че от средата на септември, след края на активния туристически сезон, можем да започнем работа за ремонта на „Народни будители“,  „Мара Тасева“, „Първи май“ - с подмяна на подземните комуникации, където има необходимост, с обновяване на междублокови пространства в района, с разширяване на парковата среда, с изграждане на детски и спортни площадки“, каза Портних.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама