Американски самолет е свалил сирийския Су-22

00:16, 19 юни 17 / Свят 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американски изтребител-бомбардировач F/A-18E Super Hornet ("Супер Хорнет") е свалил сирийския Су-22, който е хвърлял бомби край бойците на "Силите на демократична Сирия" (СДС) южно от Табка (40 км от Рака).

Това предаде кореспондент на ТАСС, цитиран от БГНЕС, който се позова на представител на щаба на оглавяваната от САЩ международна коалиция, извършваща в Сирия и Ирак операция срещу групировката "Ислямска държава".

Според представителя на щаба сирийският изтребител е "свален незабавно от американски F/A-18E".

От коалицията подчертават, че не търсят конфликт със сирийския режим, руски или подкрепящи режима сили", но ще защитават своите партньори.

АФП съобщи, че късно вечерта в неделя сблъсъците между сирийските сили и арабско-кюрдските формирования, подкрепяни от САЩ са се изострили след свалянето на самолета.

"Силите на демократична Сирия" и сирийските правителствени части се оказаха в контакт и за първи път влязоха във въоръжени сблъсъци помежду си.

Според организацията "Сирийски наблюдател за правата на човека (СНПЧ) сблъсъците в неделя късно вечерта са станали в района на две села на около 40 километра южно от Рака.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама