Издигат българското знаме в първи лагер на крепост Туида в Сливен

09:17, 19 юни 17 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първи стъпки в алпинизма, разходка с кон, демонстрации по първа долекарска помощ, са само част от мероприятията, които са включени в програмата на Младежкия лагер „Туида 2017", който ще се проведе от днес до 23 юни в Сливен. В него ще участват 232 деца от 7 до 11 клас от 9 училища в града. 
Проявата се организира от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център и е част от сериозната превантивна дейност на Общината в борбата с употребата на наркотици сред подрастващите. 

Инициативата е първа по рода си. Децата ще имат възможност да участват в дейностите, да изразяват себе си и да получат нови умения и информация.

Предвидени са демонстрации по акробатика, джудо, спортни танци, айкидо и планинско ориентиране, на което учениците ще усвояват умения за работа с карта, компас, висотомер, крачкомер, как да определят посоките на света по местни признаци. Ще изпълнят и задача за изработване на карта на крепостта. Ще се проведат различни спортни игри и състезания, обучение в народни танци, средновековни игри и работилница за приложно изкуство. В програмата са включени дискусия „Как да не попаднем в трафик на хора?" и „Истории край лагерния огън", в които децата да споделят своите впечатления.

Лагерът започва днес с издигане на българското знаме.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама