Екипът на ЕГ „Гео Милев” в Добрич с отличия от фестивал по роботика

09:45, 19 юни 17 25 733 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Успешно бе първото участие на екип от Добрич в националния фестивал „Роботика за България“, съобщи Мария Кирилова. Тя ръководи екипа на Езикова гимназия „Гео Милев”, заедно с инж. Георги Георгиев. През уикенда той участва в националния фестивал на роботиката Sofia Tech Park с организатори SapLab и ФРГИ.

В  началото на годината гимназията кандидатства и спечелихме по проект „Роботика за България“, благодарение на който получи комплект легоробот. Бяха сформираха два екипа, като впоследствие оцеля само един, сподели Мария Кирилова.

През годината всички сформирани отбори от над 50 населени места у нас работиха на няколко етапа по зададени задачи с точни срокове за изпълнение и бяха оценявани след всеки етап от жури. Екипите бяха разделени на две дивизии А (напреднали) и Б (начинаещи). Като новосформиран екип, отборът на езиковата гимназия в Добрич се състезаваха в дивизия Б. От всички екипи в последния етап бяха отсети най-добрите 12 екипа от всяка дивизия, сред които и тимът на ЕГ „Гео Милев”. Той е първият отбор от Добрич, участвал на този фестивал.

Екипът sArmy се нареди на 6-о място за робоиграта.  Той получи специални отличия за отбор и за проект, съобщи Мария Кирилова. Тя благодари на членовете на тима - Иммануелла, Траян, Петя, Радо и Цецо, който е категоричен, че ще участва и през следващата година във фестивала и ще бъде още по-подготвен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама