Гмуркачи от цяла България търсеха най-голямата риба в Приморско

10:58, 19 юни 17 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гмуркачи от цялата страна се събраха на пристанището в Приморско, за да вземат участие в първенство по подводен риболов, съобщиха от местната Община. Морската надпревара бе за купа „Стела Марис“ – част от веригата състезания за „Купа България“.

Променливото и дъждовно време не попречи на 27-те  състезатели да се потопят във водите на  залива в търсене на най-голямата риба. При по-голямата част от подводничарите професионализмът бе налице, но някои от тях имаха и повече късмет.

Класирането бе изключително оспорвано заради големия брой отстреляни риби, които се оказаха под задължителния минимум от 0.300 кг.

Уловът на всички участници беше изтеглен и оценен в тяхно присъствие. Безспорен първенец се оказа Антон Арабаджиев от „Черноморец Бургас“, който е и част от националния ни отбор. Второто място зае Апостол Радев от тима на Несебър, а на трета позиция се нареди домакинът от клуба по подводен риболов „Марлин“ – Адриан Стоянов.  На четвърто място се класира късметлията и майсторът с най-голямата риба Младен Стоянов, който отстреля с харпуна си кефал с тегло 1.080 кг., а петото място остана за Анастас Бъчваров и двамата от местния клуб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама