Всички жертви на терористичното нападение в Лондон са мюсюлмани

12:01, 19 юни 17 / Свят 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички пострадали по време на терористичното нападение с ван срещу богомолци край лондонска джамия са мюсюлмани, съобщиха от полицията в британската столица. От там посочиха също, че има вероятност загиналият по време на нападението да е бил зле преди инцидента, предаде БГНЕС.

Освен загиналият, други осем човека се намират в болница.

„Всички жертви са от мюсюлманската общност“, заяви координаторът на антитерористичните части на полицията Нийл Басу, допълвайки, че починалият мъж може вече да е получавал първа помощ при извършването на нападението.

Според информация на очевидци за случилото се богомолците, напускащи джамията след молитвата си в полунощ, са помагали на възрастен мъж, който не се е почувствал добре, когато ванът се е врязал в тях. По всяка вероятност престъплението е от омраза, тъй като нападателят е крещял „Искам да убия всички мюсюлмани“.

Автомобилът се е врязал в тълпата точно когато хората пред джамията във „Финсбъри парк“ са се притекли на помощ на мъжа, който е припаднал.

„Той зави наляво по алеята и просто подкара към хората“, сподели очевидецът Абдикадир Уара. „Някой от тях той влачи няколко метра. Във вана имаше мъж, видях го с очите си. Възрастният мъж също беше на земята. Видях, че и други хора са ранени, някои от тях много тежко“, допълни той.

Според друг очевидец под гумите на превозното средство е имало човек и автомобилът е трябвало да бъде повдигнат, за да може мъжът да бъде изваден.

Нападателят е бил спрян от намиращи се на мястото граждани, които са го задържали докато дойде полицията.

По-рано британският премиер Тереза Мей съобщи, че атаката най-вероятно е терористичен акт. „Полицията потвърди, че това (инцидентът) се разглежда като възможен терористичен акт. Ще направя извънредно заседание тази сутрин”, заяви тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама