Кубрат Пулев: Ако съм на мястото на Кличко, ще играя реванш срещу Джошуа

12:37, 19 юни 17 / Спорт 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Анатоли Карпов има много добра защита. Блокира всичко и просто не виждах пролуки. Нямаше как да продължим и заради това му предложих реми, на което той джентълменски се съгласи", каза българският боксьор Кубрат Пулев. Той достигна до престижно реми със световния шампион по шахмат Анатоли Карпов. Днес се проведе се проведе сеанс на едновременна игра на 10 дъски с участието на руската легенда, Кубрат Пулев, футболистът Христо Йовов и състезателите - Надя Тончева и Константин Георгиев, които са сред младите надежди и обещаващи таланти в областта на шахмата, предаде БГНЕС.

"Важно е да се правят такива инициативи, защото е от голямо значение децата да не се занимават с глупости, а да спортуват. Наблюдавам, че по другите държави много повече се спортува, отколкото в България.

За мен е голяма чест да застана срещу светила като Топалов и Карпов. Наистина е голямо удоволствие за мен. Играя шахмат като хоби и никога не съм играл професионално", коментира Кобрата.

Претендентът за титлата на IBF коментира и за своя евентуален следващ опонент на ринга. Припомняме, че от Международната боксова федерация разрешиха провеждането на реванш между Антъни Джошуа и Владимир Кличко, като се очаква изявление на украинския ветеран, потвърждаващо неговото намерение да излезе отново срещу британеца.

„Чакаме да видим какво ще обяви Кличко. Аз съм готов да играя. Искам да играя, каквито и да са вариантите. Важното е да съм кондиционно добре. Смятам, че съм подготвен и съм достатъчно силен да побеждавам.

Най-много до две седмици трябва да се разбере. Международната федерация чака Кличко да отговори за реванша с Джошуа. Аз съм балансиран и уравновесен. Имам време да изчакам и не е проблем да го направя до февруари-март. Или ако не играят с Кличко, да играя директно с Джошуа.

Всичко може да се случи в бокса. Кличко може да си е взел поуки и да играе. Ако съм на негово място, ще играя реванш. Всичко си зависи от него и неговата психика. Аз задължително бих играл, но аз съм друго", заяви Пулев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама