Община Пловдив представи добри практики в туризма

15:26, 19 юни 17 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 По покана на Постоянната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм на Националното сдружение на общините в Република България община Пловдив представи добри практики в сферата на туризма през първия ден от проведеното открито заседание на Комисията в град Първомай. В панела за туризъм, от името на община Пловдив взеха участие заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков  и директорът на ОП „Туризъм“ – Пловдив Виделина Гандева.

В презентацията си, заместник-кметът Държиков представи пред участниците предимствата на дестинацията за развитие на културния и конферентния туризъм, а Виделина Гандева изнесе презентация на тема „Специализираните форуми като канал за комуникация на туристическата дестинация“. Представителите на НСОРБ и гостите на заседанието се запознаха с разнообразния културен календар на града и утвърдените и устойчиви в годините специализирани форуми, които се провеждат в Пловдив - доказан ключов маркетингов подход за развитие на дестинацията.

В заседанието участва и Министър Николина Ангелкова, която представи основните приоритети на Министерството на туризма за развитие на нормативната уредба в сектора. По време на заседанието министър Ангелкова презентира и плановете за създаване на институт за отнемане на звезди с ясно разписани правила за неговото функциониране. Стана ясно още, че се планира да има и туристически инспекторат като звено към Министерството на туризма. НСОРБ представи проекта си за създаване на мрежа на общинските туристически информационни центрове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама