Израел заповяда на африканските бежанци да напуснат страната

12:24, 03 яну 18 / Свят 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Израелското правителство отправи заповед към хиляди африкански бежанци и мигранти да напуснат страната в срок от три месеца или да застанат „зад“ решетките. 
Органът за населението и имиграцията призова онези от Судан и Еритрея да напуснат „в своята страна или в трета страна“, което означава Руанда или Уганда.
Тези, които напуснат Израел до края на март, стига да не са били заплашени с лишаване от свобода, ще получат 3500 долара, заедно с пари за транспортни разходи. Децата, възрастните хора и жертвите на трафик не потлежат на наказание.
Хиляди африканци преминаха от Египет през Израел, преди да издигнат ограда покрай границата. Израел ги нарича „инфилтратори“ и казва, че те са предимно икономически мигранти, чийто брой застрашава еврейския им характер. Но много от тях са напуснали Египет заради конфликти и насилие.

Данни показват, че 27 500 търсещи убежище от Еритрея живеят в Израел, заедно със 7 900 от Судан и 2 600 от други африкански държави. Израелският премиер Бенямин Нетаняху вече отхвърли твърденията, че онези които идват от страни като Руанда и Уганда, са търсещи убежище.
„Ще върнем южен Тел Авив на израелските граждани. Те не са бежанци, а инфилтратори, които търсят работа“, каза премиеът на Израел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама