”Тренд”: За 76% от българите председателството е важно за България

12:34, 03 яну 18 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
76% от българите са на мнение, че председателството ни на Съвета на ЕС е важно за България. Това показват данни от проучване на изследователски център "Тренд", направено сред 1003 души между 1 и 10 декември 2017 г.

Очакванията за българското председателство на Съвета на ЕС са по-скоро оптимистични. 43 на сто от анкетираните смятат, че то ще бъде успешно, а 18 на сто - че ще бъде неуспешно.

85% знаят, че България председателства Съвета на Европейския съюз от 1 януари 2018 г. Според 37 на сто страната ни е подготвена за председателството, докато 28% са на обратното мнение.

Най-големите оптимисти за успеха на българското председателство са привържениеците на ГЕРБ,  става ясно от проучването на "Тренд". Симпатизантите на БСП са далеч по-резервирани, въпреки че и при тях превес имат оптимистичните оценки.

Привържениците на ГЕРБ и на БСП силно се различават в позицията си дали България е подготвена или не е за председателството на Съвета на ЕС. Над три четвърти от симпатизантите на ГЕРБ смятат, че България е подготвена, докато сред червените привържениците доминира мнението, че не сме подготвени.
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама